Sofie Herremans

Welkom


Psychotherapeut stress en burn-out
Klinisch pedagoog
Volwassenen en jongeren
Particulieren en bedrijven


foto_sofie

 • Sofie Herremans

  In 1980 werd ik als jongste geboren in een gezin in het mooie groene Zutendaal. Na mijn studies in Leuven trok ik terug naar mijn roots. Als moeder van twee guitige kinderen, weet ik dat opvoeden niet altijd gemakkelijk is. De balans vinden tussen opgroeiende kinderen, een uitdagende job en vrouw zijn, is een blijvende zoektocht.

 • Opleidingen

  *Licentiaat in de pedagogische wetenschappen (1998-2003, KUL) * I.V. - therapeut (Interactionele vormgeving 2012-2016, Educatieve Academie) * Stress- en burnout coach (2019, Hr Academie) *Geaggregeerde voor het secundair onderwijs Pedagogische Wetenschappen (docent)(2004, KUL) * EMDR (traumaverwerking) (2015, Educatieve Academie) * Leertheoretische opleiding (CLB) * Duplo - methodiek (KHLIM) * Verbindende communicatie (Human Matters) * Oplossingsgericht werken (De Context) * Gedurende de verschillende jaren volgde ik kortdurende opleidingen mbt burn-out, depressies, management en leiderschap, motivatie, leerproblemen, eetproblemen, mindfulness, gedragsproblemen, autisme, concentratieproblemen, leerlingbegeleiding, ... * Lid van VVO (Vlaamse vereniging van orthopedagogen) * Lid van VVTIV (Vlaamse vereniging van therapeuten in de interactionele vormgeving) * Lid van VSD (Vereniging voor de Studie van Dromen)

 • Ervaring jongeren

  Als CLB- medewerker (centrum leerlingbegeleiding) werkte ik jaren met opgroeiende kinderen, pubers, ouders en hun leerkrachten. Het stimuleren van hun groeiproces naar volwassenheid en hun groei naar een unieke individualiteit, blijft me steeds boeien. De problemen waarmee zij geconfronteerd worden zijn zeer divers van angstproblemen tot opvoedingsproblemen, van slaapproblemen tot depressies, .... Om problemen aan te pakken is het van belang om met alle partijen samen te werken.

 • Ervaring volwassenen

  In mijn praktijk komen jongvolwassenen, volwassenen en ouderen met diverse problemen. Hun zoektocht in het maken van levenskeuzes, in hun twijfels, in hun angsten en pijnen en het terug op weggaan na een burn-out, depressie, ... zijn processen die ik graag met hun bewandel. De jaren dat ik schooldirecteur van een buitengewoon onderwijs was, waren voor mij een leerproces in het begeleiden van volwassenen en het probleemoplossend denken. Gedurende deze periode volgde ik ook verschillende managementopleidingen. Het was en is steeds een uitdaging om als docent aan de slag te gaan. Daarnaast begeleidde ik binnen pleegzorg ouders, pleegouders en personeelsleden.

Loading images...