Sofie Herremans
  • ONDERWIJS & ZORGINSTELLINGEN
  • 1215
ONDERWIJS & ZORGINSTELLINGEN
in Voor wie? this entry has Geen reacties by admin

Leidinggevende figuren in onderwijs of zorginstellingen krijgen vaak een hoeveelheid van taken, verantwoordelijkheden,… die niet altijd even duidelijk zijn. Ze staan vaak alleen in het nemen van belangrijke beslissingen. In begeleiding krijg je de keuzemogelijkheden duidelijk en sta je stil bij de gevolgen van je keuze. We bekijken de situaties samen vanuit een helikopterperspektief.

Het is mogelijk dat je vastloopt met een bepaald personeelslid of dat je je zorgen maakt met betrekking tot zijn/haar functioneren (in groep, psychisch, …). Tijdens de gesprekken kunnen we bekijken hoe je het best met deze persoon omgaat en hoe je op een verbindende manier met hem/haar kan communiceren. Misschien zijn een aantal verbindende gesprekken nodig tussen jou en het personeelslid.

Daarnaast is het belangrijk dat je als leidinggevende tijd neemt om na te gaan wat de functie met jou als persoon doet en welke invloeden dit heeft op je leiderschap. Ben je de leider zoals je je het bij aanvang van de job had voorgesteld?

Loading images...